Kulka János

Ma este az M1 műsorán A berni követ!

Ma este, február 25-én kedden 20.20-kor tűzi műsorára az M1 Szász Attila A berni követ című filmjét, amelynek címszerepében Kulka János látható.

 

"Szász Attila és Köbli Norbert kisköltségvetésű tévéfilmje elejétől végéig a díszes követségi épületben, és annak közvetlen környékén játszódik: az első lövések után ugyanis nemcsak a kerítésen kívül rekedt ÁVH-s belügyesek, de a svájci rendőrök is meg akarják tudni, mit csinált a két fiú a padlásszoba trezorja mellett megkötözött nagykövettel.

A puskaporos hangulatú, fojtogató atmoszférájú filmen végig tud izgulni a néző. Ráadásul külön jót tesz a történetnek, hogy a kép mindig csak a bankárlámpák fényében izzadó követségi alkalmazotak és a régi autóknak támaszkodó, kalapos zsaruk közt váltakozik, ami kitűnő példa arra, hogy nem kell többszáz milliót elkölteni egy magyar filmre ahhoz, hogy látványos és izgalmas legyen.
Persze nem árt hozzá egy olyan kaliberű színész sem, mint Kulka, aki a Szomszédok közönségkedvenc Mágenheim doktorából mára „a magyar Gary Oldmanné” nőtte ki magát: csak a puszta jelenlétével az egekbe emeli bármelyik produkció színvonalát, a hangjával pedig olyan szinten képes játszani, hogy azzal egy adóbevallási űrlap felolvasása is izgalmas kriminek tűnik."
A Kulka János már megint veszettül jó című teljes cikk itt érhető el.

vissza

Kulka János 2010