Kulka János

Bemutatták a Chicago-t!

2013. december 29-én nagy sikerrel mutatta be a Centrál Színház a Chicago című musical-t Bozsik Yvette rendezésében.
Az előadásban Kulka János Billy Flynnt, a dörzsölt ügyvédet alakítja.

Részletek a kritikákból:

"A sajtót az ujja köré csavaró sztárügyvéd, a cinikus és nárcisztikus Billy Flynn szerepében Kulka János fürdőzik extrém színű öltönyökben (jelmez: Berzsenyi Krisztina). Egyszerre testesíti meg a kifordult értékvilágot és szólal meg egyedüliként a józanság hangján. Működteti, de nem hiszi el ezt a rendszert." (ványabácsi.blog.hu)

"Bozsik Yvette a kereskedelmi televíziók manipulatív celebvilágába helyezi az előadást, teli flitterrel, tökéletes táncokkal és vetített, felnagyított arcokkal. A rendező képernyőként keretezi a színpadot, és a börtöncelladíszlet is apró képernyőket formáz. Párhuzamosan futó csatornák realityműsorait veszi alapul, a hazugságot és a korrupciót figurázza ki, a hír- és vérszomjas sajtót gúnyolja. Itt, a kriminalizálás útján hírnévhez jutott pillanatsztárok futószalagon termelődnek, és tűnnek el a süllyesztőben, ha nem szolgáltatnak újabb bulvárhíreket." (nol.hu)

"Kulka János a nőket megmentő agyafúrt és korrupt Billy Flynnje parádés. Kulka mind sztepptánc, mind ének- és bábtudását megcsillogtathatta sztárügyvédként, megmutatva, hogy drámai szerepekben éppúgy otthon van a színpadon, mint az ízig-vérig szórakoztatásban." (hetivalasz.hu)

"Kulka János Billy Flynként, az ünnepelt sztárügyvédként, maga a két lábon járó korrupció, és manipuláció. Tetemes pénzösszegért a legelrettentőbb gonosztevőt is garantáltan és garanciával kimossa a bajból, és fölmenteti. Kulka nagyszerű. Öntetszelgő, a fényben, gazdagságban, elismertségben parádézó fickót játszik, aki ravasz észjárással a jogot oda csűri-csavarja, ahová csak akarja, és bármit megetet a hallgatóságával." (népszava.hu)

"Kulka János Billy Flynn, a cinikus sztárügyvédszerepében maga is celeb-karikatúrát játszik, noha igazi tudást pakol mögé: tudja, hogy működik a sajtó, pontosabban tudja működtetni azt. Gyilkos ügyfeleit persze hogy ártatlanra mossa, de ez még a semmi: celebet csinál belőlük, és önmagából is. Kulka többszörösen és szellemesen játszik el a kínálkozó poénokkal és a közönséggel, Bozsik pedig jó érzékkel hagyja, hogy csavargassa szerepét és jelenlétét erre meg arra. Föl van mérve a közönségigény, hibátlanul dolgozik a porondmester." (hvg.hu)

vissza

Kulka János 2010